Geroerbakte sperzieboontjes met lente-ui
Sperzieboontjes en lente-ui komt in dit vegetarisch gerecht samen. Het is gemakkelijk te bereiden en lekker. Combineer het eens met geroerbakte zoet-zure tofu of bedelaarskip of eet het als een koude salade.
In China is dit gerecht bekend als Qiang Chao Si Ji Dou
- Voorbereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Aantal personen: 6
- Aantal porties: 6
Ingrediënten
- 2 stukjes verse gember
- 1 teentje knoflook
- 350 gram verse sperzieboontjes
- 1 wortel
- 3 lente uitjes
- 2 eetlepels arachide olie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel sesamolie
Bereiding
- Maak de gember schoon en snijd deze in stukjes. Plet de stukjes gember met de vlakke kant van een mes of gebruik een knoflookpers.
- Plet de knoflook en verwijder de schil.
- Was de sperzieboontjes en snij ze doormidden.
- Was en schil de wortel en snij deze in de engte doormidden en daarna in stukjes ongeveer even groot als de boontjes.
- Was de lente-ui en snij ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
- Verhit een wok op matig hoog vuur gedurende 30 seconden. Voeg daarna de arachideolie toe.
- Voeg na een paar seconden de gember en de knoflook toe en roerbak gedurende 30 seconden totdat de olie geurt. Verwijder de knoflook en de gember.
- Voeg de boontjes en de wortel toe en roerbak ongeveer 1 minuut. *Voeg suiker, zout en water toe. Doe de deksel op de wok en zet het vuur laag.
- Kook gedurende 2-3 minuten.
- Verwijder de deksel en zet het vuur weer matig hoog.
- Voeg de lente-uitjes en de sesamolie toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut.