Geroerbakte sperzieboontjes met lente-ui

Sperzieboontjes en lente-ui komt in dit vegetarisch gerecht samen. Het is gemakkelijk te bereiden en lekker. Combineer het eens met geroerbakte zoet-zure tofu of bedelaarskip of eet het als een koude salade.

In China is dit gerecht bekend als Qiang Chao Si Ji Dou

  • Voorbereidingstijd: 15 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Aantal personen: 6
  • Aantal porties: 6

Ingrediënten

  • 2 stukjes verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram verse sperzieboontjes
  • 1 wortel
  • 3 lente uitjes
  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sesamolie

Bereiding

  • Maak de gember schoon en snijd deze in stukjes. Plet de stukjes gember met de vlakke kant van een mes of gebruik een knoflookpers.
  • Plet de knoflook en verwijder de schil.
  • Was de sperzieboontjes en snij ze doormidden.
  • Was en schil de wortel en snij deze in de engte doormidden en daarna in stukjes ongeveer even groot als de boontjes.
  • Was de lente-ui en snij ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
  • Verhit een wok op matig hoog vuur gedurende 30 seconden. Voeg daarna de arachideolie toe.
  • Voeg na een paar seconden de gember en de knoflook toe en roerbak gedurende 30 seconden totdat de olie geurt. Verwijder de knoflook en de gember.
  • Voeg de boontjes en de wortel toe en roerbak ongeveer 1 minuut. *Voeg suiker, zout en water toe. Doe de deksel op de wok en zet het vuur laag.
  • Kook gedurende 2-3 minuten.
  • Verwijder de deksel en zet het vuur weer matig hoog.
  • Voeg de lente-uitjes en de sesamolie toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut.

© by scheenen, 2022. All Rights Reserved. Built with Typemill.